Tijd van Vruchtbaarheid

1 Mei  - 31 Oktober 

Noordelijk halfrond - Zuidelijk halfrond

 

 

De rups heeft geduldig gewacht op dit moment en ontpopt zich in de vlinder. In de natuur ontvlamd het vuur van passie en bruisende energie. De kracht van de zon zet ons hart in vuur en vlam voor onze schepping en gecreëerde wereld. In de natuur wordt het spel gespeeld van de opgebloeide vruchtbaarheid en de kosmische scheppingsenergie. Deze energie vult ons met kracht en passie voor alles wat we zijn en wat we delen met elkaar.

Het licht van de zon maakt de dagen lang en de nachten kort. De natuur is nu ontploft in al haar schoonheid. De bloemen, de vruchten, de bladeren aan de bomen. Het nieuwe leven wat overal om ons heen geboren is bruist en laat zich zien én horen. De vernieuwde aarde openbaart zich in haar aangezicht. We zien het, we voelen het en we ervaren het. De aarde laat haar schoonheid zien en vult ons met onvoorwaardelijke liefde en dankbaarheid voor de natuur en voor elkaar. De zon opent op krachtige wijze daarbij ons hart en laat ons vanuit ons hart opbloeien, verbinden en stralen. In ons hart voelen we in al haar kracht deze verbinding met de kosmos, het ware Licht dat schuilgaat achter de dualistische werking van het gecreëerde donker en licht in de werking van de kosmos. 

We laten onszelf zien en genieten van wie we zijn als gemanifesteerd onderdeel van de schepping. De kracht van het Licht leid ons en stuurt ons met stuwende kracht aan. Ze laat ons dansen op het ritme van de opgewarmde aarde. De scheppende energie viert hoog tij en creëert daarbij onze hernieuwde werkelijkheid. Ze voedt rijkelijk de zaden die we geplant hebben en laat ze tot bloei komen. We werken aan onze taken en ontvangen inzichten in de vruchten die het zal gaan dragen in deze tijd van vruchtbaarheid.