Winter Zonnewende

21 December  - 21 Juni

Noordelijk halfrond - Zuidelijk halfrond

Dit is de natuurlijke tijd van rust en verinnerlijking. De natuur heeft zich teruggetrokken. De winter begint. Het daglicht is op haar kortst en de nacht op zijn langst. De wedergeboorte van de zon, het licht is op handen. De kracht van de zonnestralen zullen vanaf vandaag toenemen en de aarde langzaam gaan opwarmen. De natuur in haar stille aangezicht heeft zich teruggetrokken diep in de aarde en maakt zich vanuit de rust op voor vernieuwing om het nieuwe leven straks voort te kunnen brengen.
 
De ijzige kou en de afwezigheid van het zonlicht haalt ons naar binnen. Letterlijk en figuurlijk. We warmen ons binnen in gezelschap van onze dierbaren en rusten uit van de tijd die achter ons ligt. We worden geleid door onze dromen die langzaam weer als inspiratie in ons onderbewuste nieuwe vormen beginnen aan te nemen. Nog versluierd onder de sneeuw en in ons bewustzijn maar aanwezig. Net zoals de belofte van nieuwe groei in de natuur verscholen ligt onder koude bodem van de aarde in deze tijd van het jaar.
 
We laten ons leiden door het ritme van de aarde dat ons dieper in deze dagen in contact brengt met de stille stem van ons hart. Het Licht wat ons vanuit de taal van ons hart leidt en begeleid maakt zich op voor een nieuwe cyclus. We luisteren naar onze hartinspiratie en volgen vanuit verbondenheid met de aarde en de kosmos onze weg in vertrouwen. De doorlevingen, lessen en inzichten die opgedaan zijn uit de vorige cyclus integreren in ons bewustzijn en laten het daarmee vanuit verruimt begrip groeien. We voeden de geest in de diversiteit van ieders benodigde taal, kleur en vorm in deze tijd opdat inspiratie zijn weg kan gaan vinden naar verwezenlijking. We verbinden ons bewust met de kracht van de zonnewende en de wedergeboorte van het Licht. In alle rust maken we ons op voor een nieuwe cyclus van de aarde als dansende ster in de kosmos en dansen mee op precies de juiste manier, op exact het juiste moment in de overgave aan onze verweven en op elkaar afgestemde oneindige dans in de kosmos.